Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest najlepsze i najzdrowsze, dlatego piekę go sporo i w różnych wariacjach...tym razem chlebek kukurydziany z miodem ;)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6620
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4544
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327003
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6620
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4544
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327003
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miodu i zalać częścią ciepłej wody, pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce do wyrośnięcia na ok. 120 min.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Uformować bochenki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić na ok. 40 min. Przed włożeniem do piekarnika ukośnie naciąć. Piec w nagrzanym do 230 piekarniku przez ok. 30 min. Smacznego!