Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek na liściach chrzanu bardzo prosty i tani
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do malaksera i wyrobić na gładkie , elastyczne ciasto . Przełożyć na blaszkę wyścieloną liśćmi chrzanu , posypać wybranymi ziarenkami według uznania i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia . Ja stawiam w piekarniku na 50 st. i ma wtedy idealne warunki do rośnięcia.
Po tym czasie przekręcam temperaturę na 180 st i ustawiam czas 50 min.Wyjmuję chlebek z blechy na kratkę do stygnięcia. SMACZNEGO