Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i niezwykle prosty chlebek
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1744
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 246
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 198
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1744
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 246
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 198
Składniki
Maślankę + drożdże = wymieszaj trzepaczką Dodaj mąkę + sól + śliwki Następnie należy wyrobić ciasto tak by odchodziło od ręki i odstawiamy je do podwojenia objętości na ok 2 h Chlebowe ciasto przekładamy do keksówki i ponownie odstawiamy na 40 min Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220* / 40 ‘ Studzimy na kuchennej kratce