Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i niezwykle prosty chlebek
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7039
Polecam.
Odsłon: 157
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5403
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2655
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7039
Polecam.
Odsłon: 157
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5403
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2655
Składniki
Maślankę + drożdże = wymieszaj trzepaczką Dodaj mąkę + sól + śliwki Następnie należy wyrobić ciasto tak by odchodziło od ręki i odstawiamy je do podwojenia objętości na ok 2 h Chlebowe ciasto przekładamy do keksówki i ponownie odstawiamy na 40 min Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220* / 40 ‘ Studzimy na kuchennej kratce