Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i niezwykle prosty chlebek
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16011
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16011
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Składniki
Maślankę + drożdże = wymieszaj trzepaczką Dodaj mąkę + sól + śliwki Następnie należy wyrobić ciasto tak by odchodziło od ręki i odstawiamy je do podwojenia objętości na ok 2 h Chlebowe ciasto przekładamy do keksówki i ponownie odstawiamy na 40 min Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220* / 40 ‘ Studzimy na kuchennej kratce