Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chleb o niskim IG.Zalecany dla diabetyków.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Z drożdży,cukru,2 łyżek mąki i troszkę wody zrobić rozczyn,odstawić na 15 min.
Mąkę wymieszać z solą, dodać do wyrośniętych drożdży,dodać resztę wodyi oliwę,wyrobić ciasto.
Keksówkę wysmarować masłem i wysypać otrębami najlepiej żytnimi.Ciasto włożyć do formy i zostawić na 30-50 min.do wyrośnięcia.
Piekarnik nastawić na 180 stopni.Wyrośnięty chleb posmarować wodą i wstawić do gorącego pieca na 40-50 min.Po upieczeniu wyjąć z keksówki i wystudzić na kratce.