Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i orginalna alternatywa dla klasycznego chleba. Najlepszy na śniadanko - i na słodko i na wytrawnie!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19832
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242762
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19832
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242762
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie.
Wyrobić ciasto z mąk, drożdży, soli i cukru. Podczas wyrabiania dodaję 50 ml oliwy. Odstawiam do wyrośnięcia (ok. godziny)
Marchewkę zetrzeć na tarku i podsmażyć na łyżce oliwy. Pozostawić do ostygnięcia.
Dodać rodzynki, marchewkęi i otręby i wyłożyć ciasto do formy. Pozostawić jeszcze około 40 minut do wyrośnięcia
piec w 220 około 30 minut, a później zmniejszyć temperaturę do około 180 i piec jeszcze około 20 minut.