Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, smażone kromki swojskiego wypieku chleba, wcześniej moczone w rozbełtanym jajku. Jest to idealny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 266
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 772
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22323
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 266
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 772
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22323
Składniki
Wbijamy jajka do głębszego talerza solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem w tak przygotowanym jajku moczymy kromki chleba i smażymy na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor. Tak usmażone kromki chleba kładziemy na ręczniczki papierowe w celu odtłuszczenia z tłuszczu na którym go smażyliśmy.
Podajemy ze szklanką mleka. Smacznego :)