Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest chleb keto z mąki migdałowej. Przepis jest prosty, ilość składników również wyjątkowo mała i ogólnie dostępna. Jeśli chodzi o smak to musicie sami spróbować, ale może podbić kubki smakowe wielu smakoszy.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5678
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 67
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 585
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5678
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 67
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 585
Składniki
Na początku, wszystkie suche składniki wsyp do naczynia i dobrze wymieszaj.
Jajka - oddziel żółtka od białek, następnie dodaj szczyptę soli i ubij białka na sztywną masę.
Postaw na małym ogniu małą patelnie i rozpuść w niej masło. Gdy będzie już płynne, zdejmij z kuchenki.
Składniki suche połącz z żółtkami i dodaj roztopione masło. Dobrze wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Formę lub naczynie żaroodporne jak u mnie, wysmaruj masłem i obsyp siemieniem lnianym.
Gotową masę przełóż do przygotowanego naczynia lub foremki i posyp pestkami słonecznika na górze .
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175 stopni góra / dół. Po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wstaw formę na około pół godziny. Po tym czasie sprawdź, czy chleb jest gotowy, możesz zrobić to patyczkiem bo to zależy od piekarnika. Jak już jest chleb upieczony wyjmij z piekarnika i zostaw chleb do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Smacznego