Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest chleb keto z mąki migdałowej. Przepis jest prosty, ilość składników również wyjątkowo mała i ogólnie dostępna. Jeśli chodzi o smak to musicie sami spróbować, ale może podbić kubki smakowe wielu smakoszy.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 36
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 106
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 36
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 106
Składniki
Na początku, wszystkie suche składniki wsyp do naczynia i dobrze wymieszaj.
Jajka - oddziel żółtka od białek, następnie dodaj szczyptę soli i ubij białka na sztywną masę.
Postaw na małym ogniu małą patelnie i rozpuść w niej masło. Gdy będzie już płynne, zdejmij z kuchenki.
Składniki suche połącz z żółtkami i dodaj roztopione masło. Dobrze wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Formę lub naczynie żaroodporne jak u mnie, wysmaruj masłem i obsyp siemieniem lnianym.
Gotową masę przełóż do przygotowanego naczynia lub foremki i posyp pestkami słonecznika na górze .
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175 stopni góra / dół. Po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wstaw formę na około pół godziny. Po tym czasie sprawdź, czy chleb jest gotowy, możesz zrobić to patyczkiem bo to zależy od piekarnika. Jak już jest chleb upieczony wyjmij z piekarnika i zostaw chleb do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Smacznego