Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy chleb orkiszowy.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1311
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1311
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Drożdże wsypujemy do miski, zalewamy odrobina ciepłej wody, dodajemy cukier. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut.
Do miski wsypujemy mąkę, powstały rozczyn, sól i uprazone ziarna. Podlewamy ciepłą wodą i wyrabiamy. Ciasto powinno być gęste i odchodzić łatwo od ręki.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do niej ciasto i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy chleb 1 godzinę. Wierzch chleba przed pieczeniem można delikarmię posypać mąką pszenna i ziarnami.