Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pestki dyni są bardzo zdrowe, a dodane do domowego chleba czynią je jeszcze smaczniejszym!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19890
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 515
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6930
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243324
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19890
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 515
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6930
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243324
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do ich rozpuszczenia. Następnie dodać 2-3 łyżki mąki pszennej i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kwadrans. W misce wymieszać ze sobą wszystkie trzy mąki. Do zaczynu wsypać sól, mąki, dolać resztę ciepłej wody i wymieszać ze sobą. Na końcu dodać pestki dyni i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić na ok. 65-70 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą i odczekać jeszcze pół godziny. Następnie posmarować wodą i posypać pestkami z wierzchu. Piec w temp. 190 stopni ok. 45-55 min. Smacznego!