Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pestki dyni są bardzo zdrowe, a dodane do domowego chleba czynią je jeszcze smaczniejszym!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7601
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154960
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1076
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 534
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7601
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154960
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1076
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 534
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do ich rozpuszczenia. Następnie dodać 2-3 łyżki mąki pszennej i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kwadrans. W misce wymieszać ze sobą wszystkie trzy mąki. Do zaczynu wsypać sól, mąki, dolać resztę ciepłej wody i wymieszać ze sobą. Na końcu dodać pestki dyni i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić na ok. 65-70 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą i odczekać jeszcze pół godziny. Następnie posmarować wodą i posypać pestkami z wierzchu. Piec w temp. 190 stopni ok. 45-55 min. Smacznego!