Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie jest pierwszy chlebek który upiekłam, ale pierwszy który tak naprawdę mi wyszedł... i którym mogę się pochwalić, a przede wszystkim zdrowy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4827
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9220
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4827
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9220
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1365
Składniki
Drożdże z cukrem rozpuścić w 1/2 litra ciepłej wody. Wymieszać suche składniki, wlać drożdże i jeszcze 1/2 litra ciepłej wody. Dokładnie wyrobić, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia. Jeszcze raz wyrobić, przełożyć do keksówek, wygładzić mokrą łyżką, posypać słonecznikiem, kminkiem lub czym tam chcecie, odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 170-200C (to zależy od piekarnika) przez 1godź. SMACZNEGO