Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z dodatkiem żurawiny który utrzymuje długo świeżość.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 436
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3035
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2088
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8422
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 436
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3035
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2088
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8422
Składniki
1. Żurawinę zalewamy ciepłą wodą.
2. Drożdże kruszymy w misce.
3. Dodajemy cukier.
4. Następnie mąkę.
5. Wlewamy wodę i mieszamy żeby nie powstały grudki. 6. Odstawiamy do wyrośnięcia.
7. Do większej miski wsypujemy mąki, dodajemy sól.
8. Wlewamy rozczyn oraz wodę.
9. Żurawinę odlewamy z wody i dodajemy.
10. Wyrabiamy ciasto.
11. Odstawiamy do wyrośnięcia.
12. Przekładamy do formy podłużnej.
13. Pieczemy 50 minut w 180˚C. 14. Chlebek gotowy. 15. Smacznego.