Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie za bardzo wyrośnięty, to naprawdę smaczny i przede wszystkim zdrowy chlebek, polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1440
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5799
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1440
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5799
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać ciepłą wodą i rozpuścić. Następnie dodać obie mąki, sól, oliwę i otręby pszenne, wymieszać. Na końcu wsypać pestki dyni i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 min.
Następnie przełożyć do koszyka i pozostawić jeszcze na ok. 40 min.do wyrośnięcia. Napuszone przełożyć na blachę, posmarować wodą i posypać pestkami dyni.
Piec w temp. 210 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!