Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb robi się bardzo szybko, na drugi dzień jest bardzo świeży, pestki Dyni dodają mu smaku, z przyjemnością jemy.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3007
Polecam.
Odsłon: 1776
Polecam.
Odsłon: 507
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3007
Polecam.
Odsłon: 1776
Polecam.
Odsłon: 507
Składniki
1. Drożdże kruszymy w misce.
2. Dodajemy cukier.
3. Następnie mąkę.
4. Wlewamy wodę i mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Do większej miski wsypujemy mąki, dodajemy sól.
7. Wlewamy rozczyn oraz wodę.
8. Dodajemy pestki dyni
9. Wyrabiamy ciasto.
10. Odstawiamy do wyrośnięcia.
11. Przekładamy do foremki podłużnej.
12. Pieczemy 50 minut w 180˚C. 13. Chlebek gotowy. 14. Smacznego.