Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb robi się bardzo szybko, na drugi dzień jest bardzo świeży, pestki Dyni dodają mu smaku, z przyjemnością jemy.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12178
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 36
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12178
Składniki
1. Drożdże kruszymy w misce.
2. Dodajemy cukier.
3. Następnie mąkę.
4. Wlewamy wodę i mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Do większej miski wsypujemy mąki, dodajemy sól.
7. Wlewamy rozczyn oraz wodę.
8. Dodajemy pestki dyni
9. Wyrabiamy ciasto.
10. Odstawiamy do wyrośnięcia.
11. Przekładamy do foremki podłużnej.
12. Pieczemy 50 minut w 180˚C. 13. Chlebek gotowy. 14. Smacznego.