Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste do wykonania ciasto bananowe
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 461
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3603
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 461
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3603
Składniki
Banany obrać, włożyć do miski, rozgnieść na papkę za pomocą widelca.
Wymieszać suche składniki ciasta, wsypać do rozgniecionych bananów. Następnie wlać olej i jajko, wszystko dokładnie wymieszać za pomocą miksera lub po prostu łyżką. Na koniec dodać orzechy.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia (można też wysmarować masłem i wysypać bułką tartą), przełożyć do niej ciasto. Piec przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka.