Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszysty, wilgotny, kusząco bananowy placek :-) podobny do keksa, z tą różnicą, że bananowy
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jedno jajko i trochę mąki, utrzeć.Powtórzyć tą czynność z pozostałymi jajkami, mąką, sodą i proszkiem, ucierać aż masa będzie jednolita. Banany ugnieść widelcem (nie blenderem na "papkę", bo wtedy ciasto wyjdzie zbite i zakalcowate) i dodać do ciasta razem z aromatem. Wymieszać. Można dodać bakalie. Ja dodałam orzechy włoskie i migdały. Piec w blaszce keksowej (moja ma ok. 35cm długości) w temp. 180 stopni ok. godziny (do suchego patyczka). Smacznego :-)