Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszysty, wilgotny, kusząco bananowy placek :-) podobny do keksa, z tą różnicą, że bananowy
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1949
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 68
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 301
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1949
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 68
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 301
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jedno jajko i trochę mąki, utrzeć.Powtórzyć tą czynność z pozostałymi jajkami, mąką, sodą i proszkiem, ucierać aż masa będzie jednolita. Banany ugnieść widelcem (nie blenderem na "papkę", bo wtedy ciasto wyjdzie zbite i zakalcowate) i dodać do ciasta razem z aromatem. Wymieszać. Można dodać bakalie. Ja dodałam orzechy włoskie i migdały. Piec w blaszce keksowej (moja ma ok. 35cm długości) w temp. 180 stopni ok. godziny (do suchego patyczka). Smacznego :-)