Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie, ot po prostu :)
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 829
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 829
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Składniki
Robimy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek obieramy - przciskamy.
Do zaczynu wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, czosnek, celube (poszatkowane) i sól. Wyrabiamy ciasto - jeśli za rzadkie można dosypac mąki.
Wyrabiamy aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wszystko wkładamy do wcześniej wysmarowanej placy, wąskiej podłużnej, zostawiamy na chwilę do wyrośnięcia i do piekarnika
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Pieczywo
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Pieczywo
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Pieczywo
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną
drożdżowy ślimak z migdałami
Słodki, drożdżowy ślimak z migdałami. Pyszny solo do popołudniowej herbaty al...
Odsłon: 238
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Co powiecie na pyszny, ale jednocześnie bezglutenowy chleb? Przepis Ewy Wacho...
Odsłon: 4871