Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchny, smaczny domowy wypiek, który polecam każdemu!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165266
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165266
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Drożdże skruszyć i zasypać cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Gotowe przykryć i odstawić na przynajmniej 75 min. w ciepłe miejsce.
Z wyrośniętego ciasta uformować 2 podłużne bochenki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Następnie zrobić ukośne nacięcia i posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w nagrzanym do temp. 175 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min. Smacznego!