Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchny, smaczny domowy wypiek, który polecam każdemu!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16945
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24719
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16945
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24719
Składniki
Drożdże skruszyć i zasypać cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Gotowe przykryć i odstawić na przynajmniej 75 min. w ciepłe miejsce.
Z wyrośniętego ciasta uformować 2 podłużne bochenki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Następnie zrobić ukośne nacięcia i posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w nagrzanym do temp. 175 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min. Smacznego!