Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchny, smaczny domowy wypiek, który polecam każdemu!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1377
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12231
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1377
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12231
Składniki
Drożdże skruszyć i zasypać cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Gotowe przykryć i odstawić na przynajmniej 75 min. w ciepłe miejsce.
Z wyrośniętego ciasta uformować 2 podłużne bochenki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Następnie zrobić ukośne nacięcia i posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w nagrzanym do temp. 175 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min. Smacznego!