Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek mimo że bez drożdży tylko z dodatkiem sody wspaniale wyrasta, jest miękki i puszysty. Smakuje znakomicie.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 410
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2751
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1934
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6853
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 410
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2751
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1934
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6853
Składniki
Keksówkę o wym. 22/ 8 cm smarujemy tłuszczem, obsypujemy otrębami lub bułką tartą (można wyłożyć dno papierem do pieczenia.) Piekarnik nagrzewamy na 210 st. C i ustawiamy pieczenie góra dół. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i mieszamy. Odmierzamy 400 ml kefiru, wsypujemy sodę. Gdy zacznie rosnąć wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z blaszki i studzimy najlepiej na kratce. Smacznego :)