Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek mimo że bez drożdży tylko z dodatkiem sody wspaniale wyrasta, jest miękki i puszysty. Smakuje znakomicie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 988
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 381
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 586
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 988
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 381
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 586
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1097
Składniki
Keksówkę o wym. 22/ 8 cm smarujemy tłuszczem, obsypujemy otrębami lub bułką tartą (można wyłożyć dno papierem do pieczenia.) Piekarnik nagrzewamy na 210 st. C i ustawiamy pieczenie góra dół. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i mieszamy. Odmierzamy 400 ml kefiru, wsypujemy sodę. Gdy zacznie rosnąć wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z blaszki i studzimy najlepiej na kratce. Smacznego :)