Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny domowy Chlebek tostowy robi się go naprawdę szybko, a smakuje wybornie :-) Koniecznie wypróbujcie :-). W oryginalnym przepisie zamiast mleka użyto wody, a zamiast masła oleju.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Składniki
1. Do miski przesiej mąkę. 2. Dodaj suche drożdże, mleko, miód i sól. 3. Za pomocą miksera (użyj końcówek z hakiem) wyrabiaj ciasto. 4. Po chwili, gdy zacznie się łączyć dodaj roztopione masło. 5. Wyrabiaj aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. 6. Miskę przykryj folią spożywczą. 7. Odstaw do wyrośnięcia na około 40-60 minut. 8. Po tym czasie ciasto przełóż do formy na KEKS wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do ponownego wyrośnięcia około 30 minut lub do czasu, gdy ciasto wypełni formę niemal w całości po brzegi. 10. W czasie kiedy ciasto rośnie piekarnik nagrzej do 200°C. 11. Przed włożeniem ciasta do piekarnika wierzch ciasta posmaruj mlekiem. 12. Piecz około 30-40 minut, do czasu, gdy chlebek będzie zarumieniony. 13. Smacznego :-)