Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity chlebek z blaszki, świetny do przygotowania swoich ulubionych kanapek.
Blaszka, łyżka, miska, papier do pieczenia.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1964
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 149
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1964
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 149
Składniki
Do miski przesypać mąkę migdałową, babkę płesznik, sezam i len, wbić jajka, dołożyć kanapkowy serek śmietankowy oraz dodać proszek do pieczenia i sól. Wszystko wymieszać ręcznie za pomocą łyżki. Odstawić wymieszane składniki na 15 minut. W tym czasie nastawić piekarnik na temperaturę 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Po upływie 15 minut przelać masę na chlebek do blachy i wstawić do ciepłego piekarnika. Piec chlebek około 45 minut do tak zwanego "suchego patyczka" (czyli żeby po włożeniu w chlebek wykałaczki nie pojawiało się na owej wykałaczce surowe ciasto).