Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze chciałam je upiec, ale obawiałam się, że nie wyrosną i dawałam sobie z nimi spokój. Ale tym razem, wprawiona po pieczeniu chleba, zmontowałam super przepis na wspaniałe chlebki pita. Są takie jakie powinny być: cieniutkie, nie przemakają sosem no i ładnie puchną
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3561
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74571
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3561
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74571
Składniki
Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce ok 24 C do wyrośnięcia przez ok 30 minut powinno podwoić objętość.
Ciasto dzielimy na 6 równych części, robimy kulki i na lekko podsypanej stolnicy wałkujemy placki o 5mm grubości. Placki odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 190C i wkładamy blachę, na której będziemy piekli chlebki. Lekko wyrośnięte chlebki przekładamy na nagrzaną blachę i pieczemy ok 7 minut. Chlebki dosłownie rosną w oczach :) Żeby chlebki nie były za twarde to ich za mocno nie rumienimy. Ja na moich miałam dosłownie tylko odrobinę rumieńca :) Chlebki rozcinamy i faszerujemy dowolnymi składnikami.