Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chude wypieki. chude bułeczki drożdżowe.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85295
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10031
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4083
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7152
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85295
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10031
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4083
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7152
Składniki
W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, porcjami dodać sól, cukier, olej roślinny, mąkę. Ciasto zagnieść, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Po uformowaniu bułeczek wyłożyć na blachę do pieczenia i odstawić na kolejne 10 minut. Na bułeczki wyłożyć nadzienie, posmarować herbatą i cukrem. Piec bułeczki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Gotowe upieczone bułeczki smarujemy syropem cukrowym (2 łyżki wody + 1 łyżka cukru).