Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chude wypieki. chude bułeczki drożdżowe.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12664
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12664
Składniki
W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, porcjami dodać sól, cukier, olej roślinny, mąkę. Ciasto zagnieść, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Po uformowaniu bułeczek wyłożyć na blachę do pieczenia i odstawić na kolejne 10 minut. Na bułeczki wyłożyć nadzienie, posmarować herbatą i cukrem. Piec bułeczki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Gotowe upieczone bułeczki smarujemy syropem cukrowym (2 łyżki wody + 1 łyżka cukru).