Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chude wypieki. chude bułeczki drożdżowe.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68681
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2088
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68681
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2088
Składniki
W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, porcjami dodać sól, cukier, olej roślinny, mąkę. Ciasto zagnieść, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Po uformowaniu bułeczek wyłożyć na blachę do pieczenia i odstawić na kolejne 10 minut. Na bułeczki wyłożyć nadzienie, posmarować herbatą i cukrem. Piec bułeczki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Gotowe upieczone bułeczki smarujemy syropem cukrowym (2 łyżki wody + 1 łyżka cukru).