Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, albo jak kto woli chlebek bananowy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16743
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 303
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 814
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23088
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16743
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 303
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 814
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23088
Składniki
W blenderze zmielić na mąkę płatki, orzechy i cukier. W misce wymieszać z proszkiem, sodą i suchymi przyprawami.
Także w blenderze rozgnieść banany, Dojrzałe szybko zmieniają się w płynną masę. Pod koniec dodać olej i dokładnie wymieszać.
Do miski z bananami wsypać suche składniki i bardzo dokładnie wymieszać.
Keksówkę o długości ok 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Można posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi. Bardzo delikatnie dociskając. Ja tylko posypałam i po upieczeniu nie trzymały się na wierzchu. Odstawić na ok. 10 minut.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. bez termoobiegu. Wstawić ciasto i piec ok 25 minut. Ważne, aby go nie przepiec, bo będzie suche i będzie się kruszyć. Najlepiej sprawdzić suchym patyczkiem, bo też nie może być zbyt mokre.
Po wyjęciu pozostawić do ostygnięcia. A później pokroić i zjeść ze smakiem :-)