Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, albo jak kto woli chlebek bananowy.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
W blenderze zmielić na mąkę płatki, orzechy i cukier. W misce wymieszać z proszkiem, sodą i suchymi przyprawami.
Także w blenderze rozgnieść banany, Dojrzałe szybko zmieniają się w płynną masę. Pod koniec dodać olej i dokładnie wymieszać.
Do miski z bananami wsypać suche składniki i bardzo dokładnie wymieszać.
Keksówkę o długości ok 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Można posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi. Bardzo delikatnie dociskając. Ja tylko posypałam i po upieczeniu nie trzymały się na wierzchu. Odstawić na ok. 10 minut.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. bez termoobiegu. Wstawić ciasto i piec ok 25 minut. Ważne, aby go nie przepiec, bo będzie suche i będzie się kruszyć. Najlepiej sprawdzić suchym patyczkiem, bo też nie może być zbyt mokre.
Po wyjęciu pozostawić do ostygnięcia. A później pokroić i zjeść ze smakiem :-)