Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto czekoladowe z michałkami
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11778
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8348
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155233
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11778
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 100
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8348
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155233
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1144
Składniki
Białka ubij z cukrem. Dodawaj powoli po żółtku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i budyniem. Masę przełóż do formy, Piec 30 minut w 180 st. C.
Ubij kremówkę. Wymieszaj ją z serkiem i posiekanymi cukierkami.
Ciasto przekrój na 2 blaty. Przełóż kremem.
Roztop czekoladę na polewę. Wymieszaj ją z masłem.
Polewą polej wierzch ciasta. Posyp wiórkami czekoladowymi.