Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z czerstwego chleba"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Chleb pokrój w kostkę, przełóż do miski i zalej mlekiem. Odstaw na ok. 1 godzinę. Masło lub margarynę włóż do rondelka, roztop. Gruszki obierz, usuń gniazda nasiennie, pokrój w kostkę i natychmiast skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Namoczony w mleku chleb rozdrobnij blenderem. Dodaj jajka, cukier, cukier wanilinowy, mąkę pszenną, grysik lub mąkę kukurydzianą, przestudzony tłuszcz oraz kilka kropli aromatu, starannie wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojone gruszki, wymieszaj łyżką.
Małą tortownicę posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Przelej ciasto. Piecz ok. 60-80 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 240 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie