Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe razowe chlebki pita bez cukru z ziołami
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 758
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22075
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 758
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22075
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 250 C. W misce zagniatamy ciasto: mąkę i drożdzę mieszamy, zagniatamy ciasto, podlewając stopniowo wodą. Wygniatamy ok. 5 minut. Dodajemy też zioła.
Ciasto posypujemy delikatnie mąką pszenną i pozostawiamy na 10 minut, by wyrosło.
Następnie dzielimy ciasto na 5 części. Rozwałkowujemy na stolnicy na placki - nie za grube i nie za cienkie. Układamy je na blasze, która ma nieprzywierającą powłokę. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy równo 5 minut.
Po wyjęciu z piekarnika chlebki pita będą nieco twarde - zmiękną po wystygnięciu. Placki przekrawamy tworząc kieszonki. Podajemy z kurczakiem i ulubionymi sosami-dodatkami. Smacznego !