Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe razowe chlebki pita bez cukru z ziołami
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7237
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2688
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7237
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2688
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 250 C. W misce zagniatamy ciasto: mąkę i drożdzę mieszamy, zagniatamy ciasto, podlewając stopniowo wodą. Wygniatamy ok. 5 minut. Dodajemy też zioła.
Ciasto posypujemy delikatnie mąką pszenną i pozostawiamy na 10 minut, by wyrosło.
Następnie dzielimy ciasto na 5 części. Rozwałkowujemy na stolnicy na placki - nie za grube i nie za cienkie. Układamy je na blasze, która ma nieprzywierającą powłokę. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy równo 5 minut.
Po wyjęciu z piekarnika chlebki pita będą nieco twarde - zmiękną po wystygnięciu. Placki przekrawamy tworząc kieszonki. Podajemy z kurczakiem i ulubionymi sosami-dodatkami. Smacznego !