Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy chlebek marchewkowy"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6048
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6048
Składniki
Rozpuść drożdże w wodzie z cukrem. Dosyp łyżeczkę mąki i odstaw na 5 minut.
W misce połącz resztę mąki, otręby, płatki oraz startą marchewkę. Wlej oliwę, dodaj sól i pół łyżeczki kminku.
Dolej zaczyn i wyrób ciasto. Odstaw je na godzinę, ponownie zagnieć, po czym przełóż do natłuszczonej brytfanki i posyp resztą kminku.
Chleb piecz około godziny w 190°C.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Skiba</strong>Źródło: Kurier TV