Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne na śniadanie czy słodką przekąskę, zostają świeże na drugi dzień. Można zrobić rogaliki z czekoladą, dżemem, powidłami czy z borówkami. Wspaniałe, szybkie w przygotowaniu i bardzo puszyste i mięciutkie. polecam gorąco :-)
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 56
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 294
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 615
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3401
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 56
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 294
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 615
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3401
Składniki
drożdże zasypujemy cukrem i czekamy aż się rozpuszczą i będą płynne. Do płynnych drożdży dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę, dodajemy resztę składników i drożdże ze śmietaną. Całość mieszamy i wyrabiamy ciasto, jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto odkładamy na 15 minut.
Następnie urywamy kawałek ciasta, wałkujemy na cienki, okrągły placek, kroimy na trójkąty.Na podstawę trójkąta dajemy nadzienie Następnie zawijamy rogalik do wierzchołka. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rogaliki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoty kolor, rogaliki pięknie rosną :-) Z przepisu wychodzi około 20 sporych rogalików. I gotowe, polecam bo są wspaniałe :-)