Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżóweczki na śniadanko czy kolacje! Często je piekę dlatego że mi i wszystkim smakują polecam Wam!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424763
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336917
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4717
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424763
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336917
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4717
Składniki
Mak: Mak parzymy, mielimy i studzimy. Mak mieszamy z cukrem, margaryną. Miałko ubijamy i dodajemy do maku. Ser: Ser mielimy dwa razy. Ser mieszamy z żółtkiem, budyniem. Margaryną cukrem pudrem.
Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku dodajemy szklankę maki mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy jaja, margarynę, cukier, sól i pozostałą mąkę. Robimy ciasto i odstawiamy aby podwoiło swoją objętość. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty o rozmiarach 10*10. Na każdy nakładamy mak tak aby zachować odstęp od brzegów i pozostawić troszkę pustego miejsca na środku. Rogi zaginamy do środka i na środku dajemy w miejscu zagięcia troszkę sera. Drożdżówki układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut. Wychodzi 35 sztuk.