Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżóweczki na śniadanko czy kolacje! Często je piekę dlatego że mi i wszystkim smakują polecam Wam!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15214
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4913
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45774
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15214
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4913
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45774
Składniki
Mak: Mak parzymy, mielimy i studzimy. Mak mieszamy z cukrem, margaryną. Miałko ubijamy i dodajemy do maku. Ser: Ser mielimy dwa razy. Ser mieszamy z żółtkiem, budyniem. Margaryną cukrem pudrem.
Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku dodajemy szklankę maki mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy jaja, margarynę, cukier, sól i pozostałą mąkę. Robimy ciasto i odstawiamy aby podwoiło swoją objętość. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty o rozmiarach 10*10. Na każdy nakładamy mak tak aby zachować odstęp od brzegów i pozostawić troszkę pustego miejsca na środku. Rogi zaginamy do środka i na środku dajemy w miejscu zagięcia troszkę sera. Drożdżówki układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut. Wychodzi 35 sztuk.