Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżóweczki na śniadanko czy kolacje! Często je piekę dlatego że mi i wszystkim smakują polecam Wam!
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34095
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 503
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3003
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34095
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 503
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3003
Składniki
Mak: Mak parzymy, mielimy i studzimy. Mak mieszamy z cukrem, margaryną. Miałko ubijamy i dodajemy do maku. Ser: Ser mielimy dwa razy. Ser mieszamy z żółtkiem, budyniem. Margaryną cukrem pudrem.
Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku dodajemy szklankę maki mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy jaja, margarynę, cukier, sól i pozostałą mąkę. Robimy ciasto i odstawiamy aby podwoiło swoją objętość. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty o rozmiarach 10*10. Na każdy nakładamy mak tak aby zachować odstęp od brzegów i pozostawić troszkę pustego miejsca na środku. Rogi zaginamy do środka i na środku dajemy w miejscu zagięcia troszkę sera. Drożdżówki układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut. Wychodzi 35 sztuk.