Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na drugie śniadanie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5209
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5209
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1259
Składniki
Drożdże rozpuścić z cukrem. Gdy wyrosną dodać do reszty składników i wyroić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia
Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować. Rozwałkowany placek posmarować serkiem waniliowym i posypać rodzynkami. Złożyć dłuższymi brzegami do środka. Pokroić na prostokąty o szerokości 2-3 cm i zwinąć w kokardkę (tak jak na zdjęciu)
Piec ok 20 minut w 180 stopniach z opcją piekarnika: ,,góra-dół". Można polukrować. z tej porcji wychodzi około 30 drożdżówek SMACZNEGO :)