Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na drugie śniadanie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13081
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13081
Składniki
Drożdże rozpuścić z cukrem. Gdy wyrosną dodać do reszty składników i wyroić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia
Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować. Rozwałkowany placek posmarować serkiem waniliowym i posypać rodzynkami. Złożyć dłuższymi brzegami do środka. Pokroić na prostokąty o szerokości 2-3 cm i zwinąć w kokardkę (tak jak na zdjęciu)
Piec ok 20 minut w 180 stopniach z opcją piekarnika: ,,góra-dół". Można polukrować. z tej porcji wychodzi około 30 drożdżówek SMACZNEGO :)