Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na drugie śniadanie
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35899
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35899
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
        
        
                Składniki
Drożdże rozpuścić z cukrem. Gdy wyrosną dodać do reszty składników i wyroić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia
Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować. Rozwałkowany placek posmarować serkiem waniliowym i posypać rodzynkami. Złożyć dłuższymi brzegami do środka. Pokroić na prostokąty o szerokości 2-3 cm i zwinąć w kokardkę (tak jak na zdjęciu)
Piec ok 20 minut w 180 stopniach z opcją piekarnika: ,,góra-dół". Można polukrować. z tej porcji wychodzi około 30 drożdżówek SMACZNEGO :)