Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dyniowe bułeczki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
15 sztuk • : 15 min • pieczenie: 15 min • 85 kcal/porcja • 1 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Lekko natłuść płytkie naczynie żaroodporne.
W dużej misce wymieszaj mikserem masło z miodem. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Do maślano-jajecznego kremu dodaj dynię i zmiksuj. Następnie wsyp mąkę, proszek do pieczenia i 1/3 szklanki mleka. Mieszaj mikserem na miękkie, lekko lepkie ciasto. Następnie zagnieć je na obsypanym mąką blacie.
Zrób z ciasta placek grubości ok. 2 cm. Brzegiem szklanki o średnicy ok. 5 cm wytnij z ciasta bułeczki. Ułóż je w naczyniu do zapiekania, jedną obok drugiej. Posmaruj po wierzchu resztą mleka. Piecz ok. 15 minut. Podawaj jeszcze ciepłe, z masłem i miodem.Źródło: Olivia