Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Góralskie bułeczki"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1149
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1149
Składniki
drożdże rozetrzyj z cukrem i 2 łyżkami letniej wody. Połącz je z połową mąki i 2 szklankami wody. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na maśle. Bryndzę utrzyj ze śmietaną, jajkami i kminkiem. Wymieszaj z cebulą, przestudź. Pozostałą mąkę i sól dodaj do zaczynu, wyrób gładkie ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Z ciasta formuj niewielkie, grube placki. Ułóż je na blasze, posmaruj masłem. Zrób w nich wgłębienie i wypełnij farszem. Piecz 40 min w temp. 200 oC.Źródło: Na żywo