Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecki chlebek maślany"
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 57
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 43
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 186
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 57
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 43
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 186
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
3/4 kg mąki, 25 dag masła, 15 dag cukru, 6 jajek, 250 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej.
Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Mieszając, powoli wsypuj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, na koniec wlej jogurt, połącz. Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie wymieszaj z ciastem.
Ciasto przelej do natłuszczonej blaszki, piecz ok. 40 min w temp. 170°C. Ostudź. Chlebek podawaj np. z konfiturami lub musem owocowym i bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie