Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz w chlebie"
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 182
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 399
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 204
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 182
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 399
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 204
Składniki
Oczyść wołowinę, boczek i pokrój w kostkę. Wszystko włóż do miski, posól i wymieszaj z mąką.
Rozgrzej w rondelku smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso i podsmaż. Dodaj mieloną paprykę i ziarnka pieprzu.
Podlej mięso małą ilością wody i duś na małym ogniu. Kiedy mięso zmięknie, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Dopraw gulasz solą i mielonym pieprzem.
Zapiecz bochenki w piekarniku. Odetnij około jednej trzeciej górnej części chleba i wyżłób miąższ. Bochenki napełnij gulaszem, przykryj odciętym kawałkiem i podawaj.
Czas przygotowania: 80 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień