Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz w chlebie"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 132
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 132
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Oczyść wołowinę, boczek i pokrój w kostkę. Wszystko włóż do miski, posól i wymieszaj z mąką.
Rozgrzej w rondelku smalec i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso i podsmaż. Dodaj mieloną paprykę i ziarnka pieprzu.
Podlej mięso małą ilością wody i duś na małym ogniu. Kiedy mięso zmięknie, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Dopraw gulasz solą i mielonym pieprzem.
Zapiecz bochenki w piekarniku. Odetnij około jednej trzeciej górnej części chleba i wyżłób miąższ. Bochenki napełnij gulaszem, przykryj odciętym kawałkiem i podawaj.
Czas przygotowania: 80 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień