Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy w chlebie"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5365
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 412
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5365
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 412
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso oczyść z błonek i pokrój w kostkę. Cebulę podsmaż w rondlu na rozgrzanym smalcu na złoto. Następnie dołóż koncentrat pomidorowy i słodką paprykę. lekko podsmaż.
Pokrojone mięso zalej wodą. Wsyp sól, pieprz i kminek. Wołowinę przełóż do dość dużego garnka i duś do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, zawartość naczynia zagęść rozdrobnionym pieczywem. Dopraw do smaku majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, po czym całość jeszcze przez chwilę gotuj.
Paprykę i pieczarki oczyść, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie połącz warzywa z gulaszem.
Z bochenków chleba odkrój wierzchy i za pomocą łyżki wydrąż miąższ. Chleby ostrożnie napełnij gulaszem.
Serwuj danie, np. ozdobione świeżym majerankiem i posiekaną dymką. Podawaj od razu po przygotowaniu, stawiając chlebek z gulaszem na płaskim talerzu.Źródło: Na żywo