Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Hummus z chlebkami pita"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Kilka ziaren ciecierzycy odłóż do przybrania. Resztę ciecierzycy, czosnek, kmin, tahini oraz wodę zmiksuj na gładko. Dodaj sok z cytryny i sól do smaku, wymieszaj.
Wyłóż na talerz lub nałóż do miseczek i wygładź łyżką. Skrop oliwą i przybierz odłożoną ciecierzycą. Posyp słodką papryką. Danie podaj z chlebkami pita podgrzanymi w piekarniku i pokrojonymi na ćwiartki.Źródło: Świat kobiety