Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy w cieście chlebowym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj w misce z 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę. Drożdże rozpuść w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wlej do mąki. Dokładnie wyrób.
Ciasto odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Wrzuć je do wyrośniętego ciasta i ponownie zagnieć.
Mięso wymieszaj z jajkiem i tartą bułką. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem, miodem i sosem tabasco. Wymieszaj. Uformuj owalną pieczeń.
Ciasto rozwałkuj na gruby placek. Ułóż na nim mięso. Owiń je ciastem. Mocno zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225oC.
Po 10 minutach wierzch pieczeni posmaruj wodą. Zmniejsz temperaturę do 200oC i piecz dalej ok. 45 minut. Pieczeń podawaj np. z podsmażonymi warzywami.Źródło: Naj