Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy w cieście chlebowym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1458
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14122
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5860
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1458
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14122
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5860
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj w misce z 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę. Drożdże rozpuść w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wlej do mąki. Dokładnie wyrób.
Ciasto odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Wrzuć je do wyrośniętego ciasta i ponownie zagnieć.
Mięso wymieszaj z jajkiem i tartą bułką. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem, miodem i sosem tabasco. Wymieszaj. Uformuj owalną pieczeń.
Ciasto rozwałkuj na gruby placek. Ułóż na nim mięso. Owiń je ciastem. Mocno zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225oC.
Po 10 minutach wierzch pieczeni posmaruj wodą. Zmniejsz temperaturę do 200oC i piecz dalej ok. 45 minut. Pieczeń podawaj np. z podsmażonymi warzywami.Źródło: Naj