Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są niezwykle delikatne i aromatyczne, dosyć długo zachowują swoją świeżość. Polecam :-)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Sposób wykonania: W pierwszej miseczce mleko kokosowe i mleko krowie wymieszać z roztrzepanym jajkiem i ekstraktem z wanilii. Do drugiej miseczki wsypać mąkę, cukier, sól, wiórki kokosowe i drożdże. Wszystko dokładnie wymieszać. Suche składniki połączyć z mokrymi i całość dokładnie wyrobić na gładkie, jednolite ciasto, powinno być dokładnie wyrobione, więc trochę trzeba się napracować. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1,5 godziny. Wyrośnięte podzielić na 12 części a następnie z każdej rolować wałek o długości 35 – 38 cm. Każdy wałek zwinąć w ślimaka.
Gotowe bułeczki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i ponownie pozostawić do wyrośnięcia na około 45 minut.
Gdy bułeczki podrosną, nasmarować je rozpuszczonym masłem i posypać cukrem. Blachę z bułeczkami wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 12 – 15 minut w temperaturze 220 stopni C. Po wyjęciu wystudzić na kratce. Smacznego :-)