Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy kupimy za dużo chleba i potem nie wiemy co z nim zrobić jak jest czerstwe...oto rewelacyjny i smaczny pomysł! Polecam ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Składniki
Chleb połamać na mniejsze kawałki, zalać wodą i odstawić do namoczenia. Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Chleb odcisnąć i zmielić razem z cebulą. Dodać jaja, przyprawy, bułkę tartą (połowę, resztę zostawić do panierowania).
Z ciasta uformować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z sosem pieczarkowym :) Smacznego!