Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak podany w rzadko spotykanej formie, a szkoda- bo jest przepyszny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5257
Składniki
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Połącz z musztardą, miodem. Marynatę dopraw do smaku solą i pieprzem. zamarynuj mięso. Filety przekrój wzdłuż na pół tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Z każdej strony mięso posyp solą i pieprzem. Przesmaż krótko na oliwie. Pomidory wyjmij z puszki, rozdrobnij. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wlej do naczynia żaroodpornego. Wyłóż mięso. Tosty pokrusz. Wymieszaj z posiekaną natką i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chlebową pierzynką przykryj mięso. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.