Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak podany w rzadko spotykanej formie, a szkoda- bo jest przepyszny.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8652
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327896
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8652
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327896
Składniki
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Połącz z musztardą, miodem. Marynatę dopraw do smaku solą i pieprzem. zamarynuj mięso. Filety przekrój wzdłuż na pół tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Z każdej strony mięso posyp solą i pieprzem. Przesmaż krótko na oliwie. Pomidory wyjmij z puszki, rozdrobnij. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wlej do naczynia żaroodpornego. Wyłóż mięso. Tosty pokrusz. Wymieszaj z posiekaną natką i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chlebową pierzynką przykryj mięso. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.