Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję smażone ćwiartki z kurczaka do swojskiego chlebusia :) Taki smażony kurczak smaczny jest na ciepło jak i na zimno.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 759
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22079
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 759
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22079
Składniki
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy, osączamy na durszlaku. Odcinamy pałki, solimy pieprzymy.
Tak przygotowane części z kurczaka smażymy na gorącym tłuszczu na patelni z obu stron na rumiany kolor.
Gdy kawałki kurczaka są zarumienione dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu usmażenia się cebuli.
Usmażone kawałki wykładamy na talerz i konsumujemy z chlebkiem swojskiego wypieku :) Smacznego :)