Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super omasta do chleba.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie co się moczyły z dodatkiem soli. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na złoto na tłuszczu, oprószyć mąką i zaciągnąć odrobiną wywaru grzybowego, aby uzyskać kremową zasmażkę. Grzyby odcedzić i zmielić lub drobno posiekać z czosnkiem, dodać do zasmażki razem z listkiem laurowym, przyprawić do smaku i chwilę poddusić (możemy również zaciągnąć śmietanką). Podawać z pieczywem lub ziemniakami.