Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super omasta do chleba.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 37
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2557
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 37
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2557
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie co się moczyły z dodatkiem soli. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na złoto na tłuszczu, oprószyć mąką i zaciągnąć odrobiną wywaru grzybowego, aby uzyskać kremową zasmażkę. Grzyby odcedzić i zmielić lub drobno posiekać z czosnkiem, dodać do zasmażki razem z listkiem laurowym, przyprawić do smaku i chwilę poddusić (możemy również zaciągnąć śmietanką). Podawać z pieczywem lub ziemniakami.