Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki te o niesamowitym smaku, można upiec w domowym piekarniku. W składzie jest mąka pszenna lub razowa i ugotowane ziemniaki, które na przykład zostały po obiedzie. Wypieki pozostają świeże przez parę dni, tak że nic się nie zmarnuje.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1629
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 228
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 374
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 423
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1629
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 228
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 374
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 423
Składniki
Drożdże rozpuszczany w ciepłej przegotowanej wodzie z dodatkiem cukru. I odstawiamy na około pół godziny. i.
Ugotowane ziemniaki łączymy z mąką, w stosunku objętościowym jeden do jednego. Dodając jednocześnie sól, oliwę i wymienione wcześniej drożdże. Dosypując po trochu mąki, całość ugniatamy w jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca, przykrywając je ściereczką lnianą na minimum 2 godziny. Ciasto musi zwiększyć objętość dwukrotnie. Nie wstrząsamy nim podczas odstawienia. Po dwóch minimum godzinach z ciasta formujemy bułeczki.
Przygotowane bułki wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut i pieczemy je w temperaturze 180 stopni Celsjusza.