Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki te o niesamowitym smaku, można upiec w domowym piekarniku. W składzie jest mąka pszenna lub razowa i ugotowane ziemniaki, które na przykład zostały po obiedzie. Wypieki pozostają świeże przez parę dni, tak że nic się nie zmarnuje.
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 72
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 72
Składniki
Drożdże rozpuszczany w ciepłej przegotowanej wodzie z dodatkiem cukru. I odstawiamy na około pół godziny. i.
Ugotowane ziemniaki łączymy z mąką, w stosunku objętościowym jeden do jednego. Dodając jednocześnie sól, oliwę i wymienione wcześniej drożdże. Dosypując po trochu mąki, całość ugniatamy w jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca, przykrywając je ściereczką lnianą na minimum 2 godziny. Ciasto musi zwiększyć objętość dwukrotnie. Nie wstrząsamy nim podczas odstawienia. Po dwóch minimum godzinach z ciasta formujemy bułeczki.
Przygotowane bułki wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut i pieczemy je w temperaturze 180 stopni Celsjusza.