Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki te o niesamowitym smaku, można upiec w domowym piekarniku. W składzie jest mąka pszenna lub razowa i ugotowane ziemniaki, które na przykład zostały po obiedzie. Wypieki pozostają świeże przez parę dni, tak że nic się nie zmarnuje.
Drożdże rozpuszczany w ciepłej przegotowanej wodzie z dodatkiem cukru. I odstawiamy na około pół godziny.
i.
Ugotowane ziemniaki łączymy z mąką, w stosunku objętościowym jeden do jednego. Dodając jednocześnie sól, oliwę i wymienione wcześniej drożdże.
Dosypując po trochu mąki, całość ugniatamy w jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca, przykrywając je ściereczką lnianą na minimum 2 godziny. Ciasto musi zwiększyć objętość dwukrotnie. Nie wstrząsamy nim podczas odstawienia.
Po dwóch minimum godzinach z ciasta formujemy bułeczki.
Przygotowane bułki wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut i pieczemy je w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Dosyć często robię różne bułeczki,ale te są łatwe i chyba zawsze wychodzą.
Odsłon: 5703
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 91
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 716
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 24
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 202
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 91
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 716
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 24
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 202
Składniki
Drożdże rozpuszczany w ciepłej przegotowanej wodzie z dodatkiem cukru. I odstawiamy na około pół godziny. i.
Ugotowane ziemniaki łączymy z mąką, w stosunku objętościowym jeden do jednego. Dodając jednocześnie sól, oliwę i wymienione wcześniej drożdże. Dosypując po trochu mąki, całość ugniatamy w jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca, przykrywając je ściereczką lnianą na minimum 2 godziny. Ciasto musi zwiększyć objętość dwukrotnie. Nie wstrząsamy nim podczas odstawienia. Po dwóch minimum godzinach z ciasta formujemy bułeczki.
Przygotowane bułki wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut i pieczemy je w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 31
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 2253