Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek na mące orkiszowej z dodatkiem siemienia lnianego to bardzo zdrowy i smaczny wypiek!
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 194
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 66
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 280
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 194
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 66
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 280
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód, kilka łyżek mąki i ciepłej wody, wymieszać i odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, sól i wymieszać. Na końcu wlać oliwę i dodać siemię lniane, wyrobić ciasto.
Gotowe odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min. Przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wierzch posmarować z żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!