Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek na mące orkiszowej z dodatkiem siemienia lnianego to bardzo zdrowy i smaczny wypiek!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1680
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3151
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26590
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1680
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3151
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26590
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód, kilka łyżek mąki i ciepłej wody, wymieszać i odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, sól i wymieszać. Na końcu wlać oliwę i dodać siemię lniane, wyrobić ciasto.
Gotowe odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min. Przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wierzch posmarować z żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!