Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek na mące orkiszowej z dodatkiem siemienia lnianego to bardzo zdrowy i smaczny wypiek!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8380
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2914
Polecam.
Odsłon: 1626
Polecam.
Odsłon: 474
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8380
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2914
Polecam.
Odsłon: 1626
Polecam.
Odsłon: 474
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód, kilka łyżek mąki i ciepłej wody, wymieszać i odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, sól i wymieszać. Na końcu wlać oliwę i dodać siemię lniane, wyrobić ciasto.
Gotowe odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min. Przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wierzch posmarować z żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!