Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek na mące orkiszowej z dodatkiem siemienia lnianego to bardzo zdrowy i smaczny wypiek!
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 40
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 169
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1386
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 40
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 169
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1386
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód, kilka łyżek mąki i ciepłej wody, wymieszać i odstawić na kwadrans. Następnie dodać resztę mąki i wody, sól i wymieszać. Na końcu wlać oliwę i dodać siemię lniane, wyrobić ciasto.
Gotowe odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min. Przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wierzch posmarować z żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!