Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i doskonałe w smaku.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1014
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2184
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1014
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2184
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, zalać ciepłym mlekiem i wodą. Dodać do mąki z solą. Ciasto wyrobić ( będzie dość lepkie). Pozostawić ok.1 godz do wyrośnięcia. Podzielić na porcje. Wierzch posmarować oliwą. Piec 25 min w temp. 180 st. Ps. Z tej porcji wyszło mi 9 sztuk.