Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, puszyste, z dużą ilością sera - bułeczki idealne. Zamiast sera można użyć jabłek z cynamonem, marmolady lub powideł. Dodatkowo przepis jest na tyle dobry, że jest doskonałą bazą do wszelkich słodkich bułek z nadzieniem jak i bułek bez nadzienia w ogóle. Po prostu pycha!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 114
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 837
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 114
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 837
Składniki
Z ciepłego mleka, drożdży i połowy cukru zrobić zaczyn. Kostkę masła rozpuścić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Do utartych dodać resztę składników i zmiksować mikserem. Ciasto będzie dosyć luźne. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie - przełożyć na stolnicę, mocno podsypać mąką i zagnieść. Powinno być mięciutkie ale zwarte. Dzielimy na 4 części a każdą na następne 4. Formujemy kulki i szklanka wysmarowana od spodu olejem naciskamy na kuleczki aby zrobić wgłębienie. Nadziewamy serem. Pieczemy 20 min w 170-180 stopniach.