Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka przekąska, którą możecie przygotować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Idealna jako przekąska do grilla, na obiad, kolację, śniadanie może ją zabrać do pracy :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4153
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 639
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17351
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3231
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 193
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4153
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 639
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17351
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3231
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 193
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy wodę i olej. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto jest za gęste, dodajemy wodę. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gładkie i zwarte. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut. Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek Rozpalamy grilla. Podpłomyki możemy też upiec na suchej ceramicznej lub teflonowej patelni .Na rozgrzaną płaską płytę kładziemy placek. Na jednej stronie pieczemy do zarumienienia i przekładamy na drugą stronę. Paprykę i pomidorki kroimy w dowolny kształt. Awokado w cienkie półplasterki. Z plastrów łososia robimy różyczki. Podpłomyk smarujmy serkiem kremowym, na który układamy mix sałat, paprykę, pomidorki koktajlowe, serek feta, awokado i różyczki z łososia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodatkowo możemy także olejem smakowym. Posypujemy suszonymi kwiatami.