Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka przekąska, którą możecie przygotować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Idealna jako przekąska do grilla, na obiad, kolację, śniadanie może ją zabrać do pracy :)
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4706
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3599
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1407
Świąteczne smaki.
Odsłon: 27
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4706
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3599
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1407
Świąteczne smaki.
Odsłon: 27
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy wodę i olej. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto jest za gęste, dodajemy wodę. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gładkie i zwarte. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut. Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek Rozpalamy grilla. Podpłomyki możemy też upiec na suchej ceramicznej lub teflonowej patelni .Na rozgrzaną płaską płytę kładziemy placek. Na jednej stronie pieczemy do zarumienienia i przekładamy na drugą stronę. Paprykę i pomidorki kroimy w dowolny kształt. Awokado w cienkie półplasterki. Z plastrów łososia robimy różyczki. Podpłomyk smarujmy serkiem kremowym, na który układamy mix sałat, paprykę, pomidorki koktajlowe, serek feta, awokado i różyczki z łososia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodatkowo możemy także olejem smakowym. Posypujemy suszonymi kwiatami.