Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka przekąska, którą możecie przygotować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Idealna jako przekąska do grilla, na obiad, kolację, śniadanie może ją zabrać do pracy :)
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 83
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11887
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 205
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 83
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11887
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 205
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy wodę i olej. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto jest za gęste, dodajemy wodę. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gładkie i zwarte. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut. Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek Rozpalamy grilla. Podpłomyki możemy też upiec na suchej ceramicznej lub teflonowej patelni .Na rozgrzaną płaską płytę kładziemy placek. Na jednej stronie pieczemy do zarumienienia i przekładamy na drugą stronę. Paprykę i pomidorki kroimy w dowolny kształt. Awokado w cienkie półplasterki. Z plastrów łososia robimy różyczki. Podpłomyk smarujmy serkiem kremowym, na który układamy mix sałat, paprykę, pomidorki koktajlowe, serek feta, awokado i różyczki z łososia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodatkowo możemy także olejem smakowym. Posypujemy suszonymi kwiatami.