Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka rzymska pod pierzynką z ciasta chlebowego"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 33
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 175
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 143
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 291
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44461
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 33
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 175
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 143
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 291
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44461
Składniki
Drożdże rozpuść w 1/4 szkl. ciepłej wody. Mąkę razową przesiej do miseczki. Wsyp sól. Dodaj oliwę i drożdże, zagnieć ciasto. W miarę potrzeby dolej jeszcze trochę ciepłej wody. Ciasto przykryj, odstaw na około 30 minut do wyrośnięcia.
Mięso opłucz, osusz. Warzywa oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. W brytfance rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Oprósz je mąką tortową oraz solą, pieprzem i tymiankiem. Podlej winem oraz 1/2 szkl. wrzątku. Dodaj warzywa i listek laurowy. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na placek. Przykryj nim naczynie. Odetnij skrawki, uformuj z nich warkocz. Ułóż go na wierzchu. Posmaruj białkiem.
Piecz ok. 2 godzin w temp. 175oC. Ewentualnie 30 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzch zbytnio się nie przyrumienił.Źródło: Naj