Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty domowy chleb,bez specjalnego kłopotu:)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Drożdże rozetrzec z miodem i wymieszac z wodą Odstawic na chwilkę.Nie muszą rosnąc.
W dużej misce wymieszac wszystkie suche składniki.Dodac drożdże z wodą,zagnieśc tak żeby wszystko było "zabrane".Jak za suche dodac ciepłej wody.
Porcja ciasta jest na dwie keksówki 30 cm,czyli wychodzą z tej proporcji dwa chleby.Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st godzinę.Nie czekamy aż ciasto wyrośnie tylko smarujemy górę masłem i do pieca.