Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty domowy chleb,bez specjalnego kłopotu:)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Drożdże rozetrzec z miodem i wymieszac z wodą Odstawic na chwilkę.Nie muszą rosnąc.
W dużej misce wymieszac wszystkie suche składniki.Dodac drożdże z wodą,zagnieśc tak żeby wszystko było "zabrane".Jak za suche dodac ciepłej wody.
Porcja ciasta jest na dwie keksówki 30 cm,czyli wychodzą z tej proporcji dwa chleby.Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st godzinę.Nie czekamy aż ciasto wyrośnie tylko smarujemy górę masłem i do pieca.