Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i podzielny deserek
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Do śmietany wkrusz drożdże, dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszaj dokładnie. Zostaw w ciepłym miejscu przykryte lnianą ściereczką do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną, potem dolać rozpuszczone drożdże i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować i pokroić na małe trójkąty. Na każdy trójkąt położyć kostkę czekolady bądź niewielką ilość nutelli i zwinąć do rogu.
Piec ok. 15 min w nagrzanym piekarniku