Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i podzielny deserek
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Do śmietany wkrusz drożdże, dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszaj dokładnie. Zostaw w ciepłym miejscu przykryte lnianą ściereczką do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną, potem dolać rozpuszczone drożdże i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować i pokroić na małe trójkąty. Na każdy trójkąt położyć kostkę czekolady bądź niewielką ilość nutelli i zwinąć do rogu.
Piec ok. 15 min w nagrzanym piekarniku