Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i podzielny deserek
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15850
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15850
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4798
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Składniki
Do śmietany wkrusz drożdże, dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszaj dokładnie. Zostaw w ciepłym miejscu przykryte lnianą ściereczką do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną, potem dolać rozpuszczone drożdże i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować i pokroić na małe trójkąty. Na każdy trójkąt położyć kostkę czekolady bądź niewielką ilość nutelli i zwinąć do rogu.
Piec ok. 15 min w nagrzanym piekarniku