Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i podzielny deserek
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Do śmietany wkrusz drożdże, dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszaj dokładnie. Zostaw w ciepłym miejscu przykryte lnianą ściereczką do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną, potem dolać rozpuszczone drożdże i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować i pokroić na małe trójkąty. Na każdy trójkąt położyć kostkę czekolady bądź niewielką ilość nutelli i zwinąć do rogu.
Piec ok. 15 min w nagrzanym piekarniku